کرونا، مچ آدمی را خواباند
چه کسی کرونا را به وجود آورد؟ آیا کمونیستها، آن را در آزمایشگاههای مخوف چین تولید کردند؟ آیا چشمبادامیها تلاش کردند اینگونه دنیا را به سخره خود درآورند و رقبا را از سر راه برداند؟ یا اینکه آمریکاییها چنین کردند و کار، کار انگلیسیها بود؟
آیا کرونا، خودش در اثر یکسری فعل و انفعالات طبیعی به وجود آمد و کسی قصد تولید چنین چیزی را نداشت؟ آیا واقعا پای یک خفاش در میان بود و توانست میلیاردها آدم را با این ویروس درگیر کند؟
کسی پاسخ درستی به این حرفها ندارد و هرکسی از روی دیدگاه خودش حرف میزند. یکی از چینیها بدش میآید تقصیر را به گردن آن میاندازد. دیگری از غربیها خوشش نمیآید، میگوید کار آنهاست و آن دیگری اتهام به خفاش را بیشتر میپسندد.
اما فارغ از همهی اینها باید بپذیریم، انسان خردمند، با آنهمه ادعا که میگفت میتواند به زودی با سلاح علم، به نامیرایی دست پیدا کند، حریف یک ویروس نشد. دنیای آدمها و شرکتهای بزرگ و آدمهای مغرور و فرعونهای پرمدعا، حریف این ویروس نشدند! ویروس آمد و همه چیز را به هم ریخت.
میگویند یک پشه در گوش نمرود رفت و او را کشت؛ با آن مقام و عزت و سروری و پادشاهی. یعنی که قبلا هم از این اتفاقات افتاده و بشر نتوانسته باور کند، ضعیفتر از آن است که فکرش را بکند.
غرور آدمیان را همیشه گرفته است. یکی غرور ثروت و دیگری غرور شهرت. یکی غرور علم و قدرت و دیگری قدرت نظامی و سلاح و تفنگ. یکی را غرور گرفت به خاطر تملقگویان و چاپلوسان اطرافش، و آن دیگری به خاطر صوفیگری و طرفداران و مریدان و جاننثارانش!
یکی به خاطر اینکه به مقام و ریاست و جایگاهی در سازمان رسید و دیگری به خاطر ماشین و ویلا و خانه آنچنانی! و از اینها بدتر آن کسی که به خاطر ریاضتها توانایی معنوی پیدا کرد و فکر کرد در مسیر عبودیت افتاده. خود را به خدا نزدیک دانست حال آنکه به شیطان بیشتر از هرکسی نزدیک بود.
و اینجاست که یک کرونا میآید و همهچیز را به هم میریزد و غرور آدمی را فرو میریزد. همان آدمی که قبل از تمام این اتفاقات، از قول مولا علی علیهالسلام این چنین معرفی شده بود:
مِسْکِینٌ ابْنُ آدَمَ مَکْتُومُ الْأَجَلِ مَکْنُونُ الْعِلَلِ مَحْفُوظُ الْعَمَلِ تُؤْلِمُهُ الْبَقَّةُ وَ تَقْتُلُهُ الشَّرْقَةُ وَ تُنْتِنُهُ الْعَرْقَةُ
بینوا فرزند آدم، مرگش پوشیده است، و بیمارى اش پنهان، کردارش نگاشته است و پشهاى او را آزار رساند جرعهاى گلوگیر، بکشدش و ... (حکمت ۴۱۹)
تحریریه سایت فطرت