یکی از اصلی ترین شبهاتی که دشمنان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام به مذهب تشیع وارد می‌کنند عدم ذکر شدن نام مبارک امیرالمؤمنین حضرت علی علیه السلام در قرآن کریم است.

آیت الله سید محمد صادق روحانی در پاسخ به پرسشی در این زمینه به تشریح این موضوع پرداخته اند که در ادامه می‌خوانید:

پرسش: اگر امامت یکی از اصول دین است پس اهمیت آن از توحید و نبوت و عدل و معاد کمتر نیست پس چرا آشکارا وجوب آن در قرآن مطرح نشده است

پاسخ آیت الله روحانی:

باسمه جلت اسمایه حدیث غدیر که شیعیان با آن امامت را اثبات می‌کنند از نظر شیعه و سنی مسلم و قطعی است زیرا هم از طرف شیعه و هم سنی به تواتر نقل شده است. این حدیث آشکارا بیان داشته که پیامبر صلی الله علیه وآله علی علیه السلام را به امر الهی به جانشینی خود منصوب نمود. در عین حال خداوند متعال در این باره تأکید نموده و تعهد کرده تا جان پیامبر صلی الله علیه وآله در امان باشد و در اثر اعتراض مردم به انجام این کار گزندی به او نرسد.

ایرادی که بر جانشینی حضرت علی علیه السلام وارد کردند این بود که چرا آشکارا نام علی علیه السلام در قرآن نیامده ولی روشن شده که اگر نام مبارک حضرت علی علیه السلام و امامان دیگر که از فرزندان او هستند در قرآن می‌آمد قرآن تحریف می‌شد. و این است راز عدم ذکر نام علی علیه السلام و ائمه علیهم السلام در قرآن..; علاوه بر این نقل صحیحی از ابی بصیر است که گفت: «از امام صادق علیه السلام پرسیدم مردم می‌گویند: برای چه نام علی و اهل بیتش در قرآن نیامده است» امام صادق علیه السلام فرمودند: «به ایشان بگویید حکم نماز بر پیامبر صلی الله علیه وآله نازل شد و خداوند تعداد رکعات که سه یا چهار باشد را معین نکرد و این رسول خدا صلی الله علیه وآله بود که نماز را چنین تفسیر کرد». (۱) از این روایت روشن می‌شود که تمامی روایت‌هایی که بر ذکر نام ائمه علیهم السلام در قرآن دلالت می‌کند منظورشان تفسیر و تبیین و یا بیان شأن نزول و تأویل است بدون آنکه خداوند ابلاغ صریح این مسأله را امر کرده باشد.

------------------------------------------------------------

۱- قُولُوا لَهُمْ: إِنَّ رَسُولَ اللهِ صلی الله علیه وآله وسلم نَزَلَتْ عَلَیْهِ الصَّلاةُ وَ لَمْ یُسَمِّ اللهُ لَهُمْ ثَلاثاً وَ لاَ أَرْبَعاً حَتَّی کانَ رَسوُلُ اللهِ صلی الله علیه وآله وسلم هُوَ الَّذی فَسَّرَ ذلِکَ لَهُمْ; اصول کافی ج ۱ ص ۲۸۶; بحارالانوار ج ۳۵ ص ۲۱۰; تفسیرالعیاشی ج ۱ ص ۲۴۹; تفسیر فرات کوفی ص ۱۱۰.



شیعه نیوز