واسطه‌های عالم غیب

گفت: این را قبول دارم که در عالم ماده (بخوانید همان زندگی مادی روزمره) همه چیز به وسیله ی اسباب و وسایل و واسطه ها انجام می‌شود. مثلاً وقتی بیمار می‌شوی به نزد دکتر می‌روی. اما در عالم غیب نه!
گفتم: لطفاً توضیح بده
قیافه ای حق به جانب گرفت و گفت: عالم غیب فقط مال خداست. بنابراین از ارواح انبیاء [علیهم السلام] که در عالم غیب هستند نمی‌شود کمک خواست.
گفتم: یعنی با این ملاک شما، فقط عالم غیب مال خداست و عالم ماده از آن خدا نیست؟
هنوز با خودکارش بازی می‌کرد که ادامه دادم: نکند فکر می‌کنی عالم غیب برای خداوند یک چیز عجیب و غریب و یا یک فرآیند خیلی سخت است که همانند عالم ماده نمی‌تواند آن را با اسباب و وسایل و واسطه ها اداره کند؟
چیزی نگفت!
گفتم: لطف کن، و تعریف ذهنی ات را نسبت به این خدای ضعیف تغییر بده.
گفت: در این مورد آیه ای از قرآن سراغ داری؟
یکی از آیات را خواندم:

إِنَّ الَّذینَ قالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَیْهِمُ الْمَلایِکَةُ أَلاَّ تَخافُوا وَ لا تَحْزَنُوا وَ أَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتی‏ کُنْتُمْ تُوعَدُونَ(*)نحَْنُ أَوْلِیَاؤُکُمْ فیِ الْحَیَوةِ الدُّنْیَا وَ فیِ الاَْخِرَةِ(فصلت ۳۰ و ۳۱) 
به یقین کسانی که گفتند: «پروردگار ما خداوند یگانه است!» سپس استقامت کردند، فرشتگان بر آنان نازل می‏شوند که: «نترسید و غمگین مباشید، و بشارت باد بر شما به آن بهشتی که به شما وعده داده شده است! (*)ما اولیاء شما در زندگی دنیا و آخرت هستیم.

به سیاق آیه توجه کن و ببین که مخلوقاتی غیبی خود را اولیایی معرفی می‌کنند که حزن و اندوه بوسیله ی آنان مرتفع می‌گردد.



فطرت