نقش محبت حضرت فاطمه در محشر

از حضرت سلمان نقل شده که رسول خدا درباره‏ی محبت فاطمه فرمودند: 
یا سلمان! من احب فاطمه بنتی فهو فی الجنه معی، و من ابغضها فهو فی النار. یا سلمان! حب فاطمه ینفع فی ماه من المواطن، ایسر ذالک المواطن الموت و القبر و المیزان و المحشر و الصراط و المحاسبه... یا سلمان! ویل لمن یظلمها و یظلم بعلها امیرالمؤمنین علیا، و ویل لمن یظلم ذریتها و شیعتها. (۱) 
ای سلمان! هر کس دخترم فاطمه را دوست بدارد، او در بهشت و کنار من خواهد بود و هر کس او را دشمن بدارد گرفتار آتش می‏شود. 
سلمان! علاقه‏مندی به فاطمه در صد جا به درد می‏خورد: از جمله‏ی آنها: هنگام مرگ، عالم برزخ، دریای میزان، عرصات محشر، پل صراط و محاسبه‏ی اعمال. 
سلمان! وای بر کسانی که به او ظلم کنند و وای بر آنان که به شوهر او جفا نمایند، حتی وای بر ستمگرانی که به فرزندان و شیعیان وی ستم کنند. 
این حدیث می‏رساند که عشق و علاقه به فاطمه علیهاالسلام در عرصات محشر نیز نجات‏دهنده است. 
۱ـ فرایدالسمطین، ج ۲، ص ۶۷، ش ۳۹۱.

روشنی عالم از نور حضرت زهرا سلام الله علیها
ابن‏مسعود نقل می‏کند که، دیدم علی بن ابی‏طالب علیه‏السلام را که مشغول نماز است و در رکوع و سجودش می‏گوید: «اللهم بحق محمد صلی اللَّه علیه و آله و سلم عبدک، اغفر للخاطیین من شیعتی» 
پروردگارا، به حق بنده‏ی مقربت محمد صلی اللَّه علیه و آله و سلم خطاکاران از شیعیان مرا ببخش. 
از نزد او خارج شدم و به محضر رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله و سلم شرفیاب شدم. ایشان را در حال نماز یافتم. دیدم که رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله و سلم در نماز خود می‏گوید: 
«اللهم بحق علی علیه‏السلام عبدک اغفر للخاطیین من امتی» 
خداوندا، خطاکاران از امت مرا، بحق علی علیه‏السلام بنده‏ی مقربت ببخش. 
از آنچه دیده بودم، در من وحشت و تردید بزرگی ایجاد شد. وقتی نماز رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله و سلم به پایان رسید، خطاب به من فرمودند: 
ای پسر مسعود، آیا کافر شدی بعد از آنکه ایمان آورده بودی؟ 
عرض کردم، ابداً چنین نیست یا رسول‏اللَّه، بلکه دیدم علی علیه‏السلام را که خداوند را به حق شما طلب می‏کرد و شما را دیدم که خدا را به حق علی علیه‏السلام می‏خواندید. پس تردید کردم که کدامیک از شما نزد خدای عزوجل برترید. 
پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و سلم فرمودند: ای پسر مسعود، بنشین. 
پس من در مقابل، رسول خدا صلی اللَّه علیه و آله و سلم نشستم. 
آن حضرت فرمودند: «ان اللَّه خلقنی و علیاً من نور قدرته قبل ان یخلق الخلق بالفی عام اذ لا تسبیح و لاتقدیس.» خداوند من و علی علیه‏السلام را از نور عظمت و بزرگی خود خلق کرد: هزار سال قبل از آنکه سایر خلایق را بیافریند. زمانی که هیچ تسبیح و تقدیسی وجود نداشت. 
«ففتق نوری، فخلق منه السموات و الارضین و انا و اللَّه اجل من السماوات و الارضین.» پس نور مرا شکافت و از نور من آسمانها و زمین را آفرید به خدای تبارک و تعالی قسم که من از آسمانها و زمین برترم
«وفتق نور علی بن ابی‏طالب علیه‏السلام فخلق منه العرش و الکرسی و علی بن ابی‏طالب علیه‏السلام و اللَّه افضل من العرش و الکرسی» و چون نور علی علیه‏السلام را منتشر ساخت عرش و کرسی از نور او خلق گردید؛ به پروردگار قسم که علی علیه‏السلام از عرش و کرسی افضل است. 
«و فتق نور الحسن علیه‏السلام فخلق منه اللوح و القلم و الحسن علیه‏السلام و اللَّه افضل من اللوح و القلم». سپس نور حسن علیه‏السلام را باز کرد و لوح و قلم از نور حسن علیه‏السلام به وجود آمد و به خدا قسم که حسن علیه‏السلام از لوح و قلم نیز برتر است. 
«وفتق نور الحسین علیه‏السلام فخلق منه الجنان و الحور العین و الحسین علیه‏السلام و اللَّه افضل من الحور العین.» و چون هستی را از نور حسین علیه‏السلام معطر کرد، بهشت و حوریان زیباروی از نور او پدیدار گشتند؛ واللَّه حسین از حورالعین برتر است. 

«ثم اظلمت المشارق و المغارب فشکت الملایکه الی اللَّه تعالی ان یکشف عنهم تلک الظلمه فتکلم اللَّه جل جلاله کلمه فخلق منها روحا ثم تکلم بکلمه فخلق من تلک الکلمه نورا فاضاف النور الی تلک الروح و اقامها مقام العرش فزهرت المشارق و المغارب فهی فاطمه الزهراء علیهاالسلام و لذلک سمیت الزهراء لان نورها زهرت به السماوات.» سپس همه‏ی هستی از شرق تا به غرب تاریک ماند. ملایکه بر پروردگار از آن همه تاریکی و ظلمت شکایت کردند و خواستند که پروردگار تاریکی را از ایشان برطرف کند. پروردگار در اجابت خواسته‏ی آنان کلمه‏ای فرمود، از آن کلمه روحی خلق گردید، سپس کلمه‏ای دیگر فرمود و از آن کلمه نوری خلق شد پس آن نور را به آن روح اضافه کرد و آن را در بلندترین مکان عرش قرار داد. همه‏ی عالم از شرق تا به غرب نورانی شد. آن روح آمیخته به نور خلق شده از لطف پروردگار کسی نیست، جز فاطمه زهرا علیهاالسلام و به همین دلیل او را زهرا علیهاالسلام نامیدند زیرا نورش آسمانها را روشن ساخت. در ادامه‏ی این روایت زیبا پیامبر صلی اللَّه علیه و آله و سلم می‏فرمایند: 
«یابن مسعود اذا کان یوم القیامه یقول اللَّه جل جلاله لی و لعلی ادخلا الجنه من شیتما و ادخلا النار من شیتما و ذلک قوله تعالی (القیا فی جهنم کل کفار عنید) فالکافر من جحد نبوتی و العنید من جحد بولایه علی بن ابی‏طالب علیه‏السلام و عترته و الجنه لشیعته و لمحبیه.» ای پسر مسعود، چون روز قیامت فرارسد، پروردگار به من و علی علیه‏السلام می‏فرماید: هرکس را که می‏خواهید به بهشت داخل کنید و به جهنم بفرستید هرکس را که می‏خواهید. و این قول پروردگار در قرآن مجید است که (القیا فی جهنم کل کفار عنید) (۱) 
هر کافر متکبر لجوج را به جهنم افکنید پس کافر کسی است که از نبوت من سرپیچی کند و عنید کسی است که از ولایت علی بن ابی‏طالب علیه‏السلام و عترتش و محبت کردن به شیعیان و دوستانش سر باززند. (۲) 
و در روایت دیگری است که: 
خداوند نور پنج تن را از نور عظمتش آفرید، و آسمان و زمین را از نور پیامبر اکرم صلی اللَّه علیه و آله و عرش و کرسی را از نور علی علیه‏السلام و لوح و قلم را از نور حسن علیه‏السلام و حورالعین را از نور حسین علیه‏السلام آفرید. مشرق و مغرب عالم در ظلمت و تاریکی بود. فرشتگان از این ظلمت به خدا شکایت کردند و خدا را به این انوار قسم دادند که ظلمت را بردارد. 
این بود که خداوند روح و نور فاطمه علیهاالسلام را آفرید، و مشرق و مغرب آفرینش روشن شد.

 



سایت المذهب