معرفی کتاب «رابطه متقابل کتاب و سنت»

خبرگزاری فارس: کتاب «رابطه متقابل کتاب و سنت» نوشته «علی نصیری» از سوی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با شمارگان ۱۵۰۰ نسخه منتشر شد. به گزارش خبرنگار کتاب فارس، این کتاب در پنج فصل به بحث درباره قرآن و حدیث و بررسی و شناخت اولی و نقد دومی می‌پردازد. «بازشناخت کلیاتی درباره قرآن»، «مبانی سنت‌شناسی»، «رابطه کتاب و سنت از منظر اندیشه‌ورزان»، «خدمات سنت‌ به قرآن» و «خدمات قرآن به سنت» فصل‌های پنج‌گانه این کتاب است. خلاصه دیدگاه نگارنده در تبیین «رابطه کتاب و سنت» که مباحث کتاب براساس آن پی‌ریزی شده بدین شرح است: 

۱. دیدگاه کسانی امثال فرقه «اهل‌ القرآن» که بر بی‌اعتباری سنت و بسنده بودن قرآن به عنوان منبع دین شناخت پای می‌فشرند، مردود است. چنان که نظرگاه اخباریان که با منحصر دانستن فهم قرآن برای اهل بیت (علیه السلام) عملاً جایگاه چندانی برای قرآن به عنوان منبع فهم دین قایل نیستند، نیز غیر قابل پذیرش است. 
۲. دیدگاه شماری از صاحب‌نظران همچون «شاطبی» و علامه «طباطبایی» که برای سنت حجیت استقلالی قایل نبوده و آن را برخاسته از قرآن می‌دانند و نیز معتقدند هر آنچه در سنت انعکاس یافته برگرفته از قرآن است. و در نتیجه سنت در طول قرآن دارای نقش‌آفرینی است، با صرف‌نظر از تفاوت‌هایی که میان مدافعان این نظریه وجود دارد، غیرقابل پذیرش است. در فصل سوم کتاب نقد این دیدگاه‌ها آمده است. 
۳. سنت در عین آن که می‌تواند از قرآن کمک بگیرد با این حال در اعتبار و حجیت دارای استقلا است. زیرا اعتبار سنت برخاسته از عصمت است که بیش از هر چیز بر بنیاد عقل تکیه دارد. ثانیاً: گرچه بخش مهمی از آموزه‌های سنت برگرفته از ظواهر یا بواطن آیات است، اما چنان نیست که در همه موارد اینگونه باشد. 

کتاب «رابطه متقابل کتاب و سنت» در ۷۳۴ صفحه با قیمت ۸ هزار تومان و جلد گالینگور منتشر شده است.


 



سایت والقلم