آیتالله سبحانی با اشاره به این که قداست قبول ائمه(علیهم السلام) ریشه قرآنی دارد، گفتند: متاسفانه در طول تاریخ عدهای به صورت هدفمند به تخریب قبور ائمه(علیهم السلام) پرداختهاند. این مرجع تقلید، شامگاه امروز ۲۷مهرماه، در دیدار با جمعی از مدیران اداره اوقاف و امور خیریه استان قم طی سخنانی با اشاره به آیاتی از قرآن، اظهار داشتند: قرآن کریم یک رشته بیوتی را به ما معرفی میکند که باید مورد احترام و تکریم قرار بگیرند؛ این بیوت شامل بیوت انبیا و اولیا و کسانی که منتصب به پیامبر(صلی الله علیه و آله) هستند، میباشند.
ایشان، حرمین امام هادی و امام حسن عسکری(علیه السلام) را مصداق کامل این آیه برشمرد و افزودند: این دو مکان طبق آیات قرآن بسیار ارزشمند هستند؛ چرا که علاوه بر محل دفن این بزرگواران، محل زندگی آنها نیز بوده است، لذا احترام این مکانها لازم است، ولی متاسفانه عدهای ناآگاه در طول تاریخ با روش هدفمند به تخریب قبور ائمه(علیهم السلام) پرداختهاند.
ایشان تصریح کردند: البته این تخریبها تازگی نداشته و در طول تاریخ ما همواره شاهد اینگونه اعمال بودهایم، همانطور که متوکل روزی حرم امام حسین(علیه السلام) را ویران کرد، اما به لطف خداوند این مکانها هر روز آبادتر می شوند.
این مرجع تقلید در ادامه سخنان خود با بیان این مطلب که فرزندان ائمه(علیهم السلام) نیز دارای جایگاه خاصی هستند، تصریح کردند: حفظ این بیوت دارای چندین مزیت است که اولین آنها اظهار محبت به پیامبر(صلی الله علیه و آله) میباشد؛ امروز کارهایی که در کنار این قبور انجام میشود از جمله فعالیتهای فرهنگی، تماما نشانه احترام به پیامبر(صلی الله علیه و آله) است.
آیتالله سبحانی افزودند: احترام به این بیوت نشان از اصالت تشیع میباشد و این مهم را میرساند که شیعه زاییده صفویه نیست، بلکه ریشه تشیع به زمان پیامبر (صلی الله علیه و آله) بر میگردد.
این مرجع تقلید یادآور شدند: پراکندگی این امامزادگان در سطح جهان نیز گواه مظلومیت این بزرگواران است؛ چرا که همواره در طول تاریخ مورد ظلم ظالمان قرار گرفته و برای فرار از ظلم ستمگران در سراسر دنیا پراکنده شدهاند و این مهمترین دلیل برای مظلومیت آنها ست.
آیتالله سبحانی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وقفهایی که برای این مکانها صورت میپذیرد، ابراز داشتند: مردم با علاقه خاصی مکان یا پولهایی را وقف امامزادگان میکنند که این وقفها باید هدفمند هزینه شود و اینطور نباشد که این موقوفات بیشتر صرف مواد غذایی گردد، بلکه باید از این وجوه برای انجام کارهای فرهنگی استفاده شود تا افرادی که در این مکانها میآیند بر ایمانشان افزوده گردد.
در ابتدای این دیدار، حجتالاسلام و المسلمین شیری مدیر کل اوقاف و امور خیریه قم با بیان این که ۹۵ بقعه متبرکه در قم وجود دارد، اظهار داشت: در این بقاع ۱۷۰ امامزاده دفن شده اند که امروزه این مکانها از سوی اداره اوقاف مدیریت شده و کارهای فرهنگی مختلفی در آنها انجام میشود.
وی با شاره به این که طرح جامعی که برای امامزادگان قم در نظر گرفته شده است، افزود: در این طرح بیش از ۵۰ کاربری در نظر گرفته شده است که کارهای فرهنگی حوزههای علمیه و تشکیل مراکز قرآنی از جمله آنهاست.
/
ابنا