غدیر، سبزترین بهار شیعیان

آنگاه که کاروان نور از حجه‌الوداع باز می‌گشت، ندایی آسمانی جلوه‌ای از ملکوت را در غدیر متجلی ساخت. 
"یا ایها الرسول بلغ ما انزل الیک من ربک، و ان لم تفعل، فما بلغت رسالته و الله یعصمک من الناس.""ای رسول خدا هر آنچه که از جانب پرودگارت بر تو فرو فرستاده شده‌است را به دیگران بگو و اگر چنین نکنی بر رسالت خویش عمل نکرده‌ای و خداوند تو را از مردم حفظ خواهد کرد."
دراین هنگام کاروان سالارحج، فرمان توقف داد، سکوت و دلهره بر کاروانیان مستولی شد، همه چشم‌ها به دهان پیامبر (صلی الله علیه و آله) دوخته شده‌بود، تا باکلامی دل‌های ناآرام آنان را آرام کند.
با اینکه بیابان عربستان از گرمای خورشید هجدهم ذی‌الحجه بی‌تاب شده‌بود، اما طراوت و شادابی در چهره پیامبر(صلی الله علیه و آله) متجلی بود. بعد از نماز ظهر، آخرین پیامبر خدا بر منبری که از جهاز شتران ساخته شده‌بود، جای گرفت و چنین فرمود:"من کنت مولاه، فهذا علی مولاه"
این خطابه که آهنگ گوشنواز آن در همه عوالم هستی طنین افکند، آخرین پیام حضرت محمد بن عبدا...(صلی الله علیه و آله) پیامبر وحی بود که فرمود:"ای پیروان من، امروز نصیحت و حجت خویش را برشما تمام کردم."رسول خدا صلی‌ا...علیه وآله، دست"علی"را بالا گرفت وفرمود، "من کنت مولاه فهذا علی مولاه"


پیامبر وحی با صدایی رسا آخرین گفته‌ها را گفت و حجت بر مردم تمام شد. او فریاد برمی‌آورد که،ای مردم! امروز دینتان را کامل نمودم. 
حضرت محمد(صلی الله علیه و آله)"برآنچه که پس از خود بر تاریخ می‌رفت و برای روزهای آینده در پیش بود، چنین گفت:ای مردم! به خدا و پیامبرش باورآرید و به نوری که به او نازل شده است ایمان بیاورید، پیش از آنکه خشم خدا شما را فروگیرد و به مجازات، رخسارتان به عقب باز گردانده شود. گوش‌ها و دل‌ها همچنان در گیرودار درک این معنی از هستی بود که فرازی دیگرچون"نور"از بلندای منبر به گوش رسید:ای مردم! این نور از جانب حق تعالی درمن سرشته شده و بعد از آن در طینت"علی(علیه السلام)"و سپس در نسل او قرار داده‌شده‌است تا آنگاه که نوبت به امام قایم، رسد و اوست که سرانجام حق خدا و حقوق ما را خواهد ستاند.


قصیده بلند آسمانی"غدیر"که به انتها نزدیک می‌شد، صدای آخرین پیامبر وحی، رساتر از هر زمان در بادیه می‌پیچید که می‌گفت:ای مردم! من منذر و ترساننده‌ام و"علی"، هادی و رهنماست،ای پیروان من! من، پیامبرم و علی وصی من است. حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) همه آنچه را که باید بر کاروانیان مسلمانان بگوید، با جمله،"اوست، حجت پایدار خداوند"به پایان برد.
آخرین پیامبر وحی تاکید می‌کند،ای مردم!"آنان که در غدیرخم گرد آمده‌اند، سخنان مرا به دیگر کسان برسانند، من بزودی از میان شما خواهم رفت. پیامبر گرامی اسلام سفارش می‌کنند، دو گوهر گرانبها برای امت خویش به ودیعه می‌گذارم، اول"ثقل اکبر"، یعنی قرآن، کلام خدا و دوم"ثقل اصغر"، یعنی خاندان و فرزندانم را.


 

آخرین پیامبر وحی، همه چیز را گفت و حجت و رسالت خود را تمام کرد،"دین"به کمال رسیده بود و پیامبر آرام آرام از فراز جهاز اشتران فرود آمد. غلغله عجیبی برپاشد، مردم به حضور"علی علیه السلام"رسیدند و انتصاب حضرتش را به امامت و ولایت تهنیت گفتند. مظلومیت تاریخ"شیعه"از همان روز شروع شد، مردم ولایت و امامت"علی (علیه السلام)"را از همان لحظه که هنوز گرمای دست حضرت محمد(صلی الله علیه و آله) را در دست داشت، فراموش کردند و علی (علیه السلام) ماند و چاه‌تنهایی. 
حضرت علی (علیه السلام) یادگار روزهای سختی و تنهایی، درخشان‌ترین حماسه طلوع سبز، دل افروزترین خاطره بدر و حنین، یگانه راد مردی است که ذکر معانی او در کلام خدا و بیان"محمد صلی ا... علیه واله"نمی‌گنجد. حضرت محمد (صلی الله علیه و آله) برای ادامه پیروزی و جهانی شدن انقلاب و آیین اسلام به جانشینی بزرگ و والاقدر احتیاج داشت، تا مجری قانون الهی باشد، رهبری که حکومتش، همچون وی منطبق با معیارهای اسلامی و عدالت باشد. 
اما، شیعه همیشه پابرجااست،"تاریخ شیعه سرخ است"و"شیعه"برای ادای دین خود به"رسول ا... (صلی الله علیه و آله) و"علی (علیه السلام) خون خویش را هدیه می‌دهد. سبزترین بهار ولایت و عید امامت بر مومنان مبارک باد.



سایت خبری جهان شیعه(اخبار شیعیان)