علی(علیه السلام) از زبان علی(علیه السلام)

امام علی علیه‏السلام در سخنان خویش در نهج البلاغه مقام علمی خود را که از منبع علوم نبوی بهره گرفته صریح و بی‏پرده بیان می‏فرماید، حضرت در این خطبه زمینه‏ی تربیتی و رشد الهی و ملکوتی خود را در دامن وحی به تفصیل توضیح می‏دهد و ریشه‏ی ارتباطات روحی و معنوی خود را با مقام رسالت عظمی بسان تابلویی گویا در معرض دید همگان قرار می‏دهد تا همگی عمق مطلب و ارتباط علمی مقام ولایت را به تماشا بنشینند: 
«شما موقعیت مرا با پیامبر می‏دانید که چه وابستگی نزدیک و جایگه ویژه ای داشتم».[۱]
«آن بزرگوار مرا از همان شیرخوارگی به دامن می‏گرفت و به سینه می‏چسباند و در بستر خویش پناه می‏داد و بدنش را به بدنم می‏سایید و بوی دلاویزش را در مشام جانم می‏ریخت، لقمه را می‌جوید و آنگاه به دهان من می‏نهاد». و از سوی من نه دروغی در گفتار دید و نه خطایی در کردار و خداوند از همان اوان شیرخوارگی، (درود خدا بر او و بر خاندان وی) سترگ‏ترین فرشتگان خویش را بر وی گمارده بود تا شب و روز او را به راه فضیلت‏ها و نیکی‏های اخلاقی جهان رهنمون باشند. 
من نیز از او پیروی می‏کردم، درست مانند نوباوه‏یی که پابپای مادر ره می‏سپارد و او هر روز از خصلت خویش نشانی را چون پرچمی برمی‏افراخت و به من فرمان می‏داد که از آن پیروی کنم. 
نور وحی و رسالت را می‏دیدم و بوی پیمبر را می‏شنیدم، آن حضرت به من می‏فرمود: 
«آنچه را من می‏شنوم، تو نیز می‏شنوی و آنچه را من می‏بینم، تو نیز می‏بینی، جز اینکه تو پیامبر نیستی بلکه وزیری، خیر بر تو باد!». 
و عالی‏ترین و مهمترین اوج مقام علمی آن حضرت جمله‏ی زیر است:
«فاسالونی قبل ان تفقدونی» «پیش از آنکه مرا از دست بدهید از من پرسش کنید، سوگند به آن کس که جانم در دست قدرت اوست از هر چیز که بپرسید از امروز تا فردای قیامت و از هر گروهی که صد نفرشان راه یافته و صد نفرشان گم گشته باشند، شما را به فریادگر و فرمانده و راننده و فرودگاه و بارانداز آن و کشته‏شدگان و مردگانشان خبر می‏دهم...».[۲]

پی نوشت:
۱) و قد علمتم موضعی من رسول‏الله (صلی الله علیه و آله و سلم) بالقرابه القریبه و المنزله الخصیصه. (نهج‏البلاغه، خطبه‏ی ۱۹۲).
۲) نهج‏البلاغه، خطبه‏ی ۹۳ و ۱۸۹.


 



سایت فطرت