>> >>صلوات؛ کلید وفاداری و محبت به پیامبر اکرم و خاندانش

پیامبر اکرم فرمودند: بر من درود ناقص نفرستید. گفتند: ای رسول خدا! درود ناقص چیست؟ حضرت فرمودند: این که بگویید: اللهم صل علی محمد. بلکه بگویید: اللهم صل علی محمد و آلِ محمد. 
یکی از اذکار مهمی که انسان را به خدا نزدیک کرده و در مسیر حق ثابت ‏قدم نگاه می‏دارد، صلوات بر پیامبر و آل او است. درود و صلوات بر پیامبر موجب علو درجات و ثواب برای فرستندگان آن خواهد بود و دیگر اینکه فرستادن صلوات سبب می‏شود نام و یاد پیامبر اکرم برای همیشه زنده و جاوید بماند. به همین دلیل آفریدگار عالم هستی و تمام فرشتگانی که تدبیر این جهان به فرمان حضرت حق بر عهده آنها گذارده شده است، بر او درود می‏فرستند. 
درباره کیفیت صلوات بر پیامبر در روایات بی‏ شماری که از اهل سنت و اهل ‏بیت ‏رسیده، به صراحت آمده است که"آل محمد"را به هنگام صلوات بر"محمد"باید افزود در غیر این صورت صلوات ابتر و ناتمام خواهد بود. 
پیامبر اکرم فرمودند: بر من درود ناقص نفرستید. گفتند: ای رسول خدا! درود ناقص چیست؟ حضرت فرمودند: این که بگویید: اللهم صل علی محمد. بلکه بگویید: اللهم صل علی محمد و آلِ محمد. 
در روایات سخت تأکید شده که در هر روز جمعه بر محمد و اهل ‏بیت او هزار مرتبه صلوات بفرستید و در روزهای دیگر صد مرتبه و نیز امام محمد فرمود: هیچ عبادتی در روز جمعه نزد من محبوب ‏تر از صلوات بر محمد و آل محمد نیست.
زمان و مکان صلوات‏ صلوات بر پیامبر محدودیت زمانی و مکانی ندارد اما در احادیث و روایات تأکید شده است که مناسبترین زمان برای درود و صلوات بر پیامبر روز جمعه و شب جمعه است.
پیامبر فرمودند: اذا کان یوم الجمعة و لیلَة الجمعة فاکثروا الصلاة علی؛ چون روز جمعه و شب جمعه شود، بسیار بر من صلوات و درود بفرستید. همچنین در احادیث و روایات تأکید شده است که در تمام مکان‏ها (جز موارد محدود) زبان می‏تواند به ذکر صلوات مشغول باشد. 
باز پیامبر در این زمینه فرموده‏اند: حیثما کنتم فصلوا علی فان صلاتکم تبلغنی؛ هر کجا باشید بر من صلوات بفرستید زیرا صلوات شما در هر مکانی به من می‏رسد. در مواردی آغاز فعالیت با صلوات بر محمد و آل محمد مورد توصیه و تأکید قرار گرفته است. در ابتدای هر کلامی که دارای قدر و ارزش است مثل خطبه‏ها و سخنرانی‏ها، ابتدا و انتهای وضو، هنگام ورود یا عبور از کنار مسجد، در تعقیب نمازها، قبل و بعد از دعا، در خطبه‏های نماز جمعه، عیدین و روز عید غدیر، ماه مبارک رجب به ویژه عید مبعث، در ماه‏های شعبان و رمضان، هنگام بوییدن گل و ریحان از جمله مواردی است که صلوات بر محمد و آل محمد مورد سفارش قرار گرفته است. هنگام ذکر و به یادآوردن نام خداوند، هنگام اراده سفر، هنگام داخل ‏شدن در مسجدالحرام، هنگام انجام طواف و سعی بین صفا و مروه، هنگام ذبح قربانی و بریدن سر حیوانات، هنگام طی مسافت راه مدینه، هنگام مشاهده مدینه منوره و حرم رسول خدا، هنگام توجه به قبر مقدس رسول خدا در بین قبر و منبر، ابتدای درس حدیث نیز از دیگر موارد سفارش شده است.

منبع خبر: خبرگزاری مهر



سایت شیعه نیوز