شأن و منزلت حضرت معصومه (سلام الله علیها)

آیت‌الله نورالله طبرسی، نماینده ولی فقیه در مازندران نمایندگی ساری به‌مناسبت سالروز وفات حضرت معصومه(سلام الله علیها)، گفت: حضرت معصومه(سلام الله علیها) در راستای دفاع از ولایت حضرت رضا(علیه السلام) همراه کاروان از مدینه به سوی خراسان حرکت کرد و در نهایت در همین راه به شهادت رسید و درس بزرگ آن حضرت بر شیعیان این بود که همیشه یار و یاور ولایت و ولی خود باشید.

وی با بیان اینکه شهر مقدس قم پایگاه علم، طهارت و معنویت است، افزود: ائمه(علیه السلام) در روایت‌های مختلف می‌فرمایند: «قم آشیانه آل پیامبر(صلی الله علیه و آله و سلم) است» و وجود حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) سبب شد قم پایگاه علم و معنویت شود.

طبرسی با بیان اینکه کریمه اهل‌بیت(علیه السلام) دارای جایگاه و شخصیت والایی هستند، اظهار کرد: علما تحت نظر کریمه اهل‌بیت(علیه السلام) رشد و نمو پیدا کردند و در روایتی از معصومان(علیه السلام) وارد شده «در آخر زمان شهر قم حجت خدا بر روی زمین خواهد شد، حجتی که اگر نبود زمین اهل‌ خود را می‌بلعید.»

امام جمعه ساری بیان کرد: خداوند متعال امور را به وسیله اسباب انجام می‌دهد و به تعبیر روایات خداوند ابا دارد کاری را انجام بدهد مگر به وسیله اسباب، وقتی خدا اراده نمود تا شهر مقدس قم را معدن علم و معنویت باشد و در زمان غیبت امام معصوم(علیه السلام) خلأ وجود نازنین امام زمان(عج) را پر کند و حجت بر اهل زمین باشد از این‌رو باید این شهر قابلیت این جایگاه را داشته باشد.

وی افزود: شهر مقدس قم به سبب وجود حرم مطهر حضرت معصومه(سلام الله علیها) قابلیت این را دارد که وزنه معنویت و طهارت برای اهل عالم باشد، امام صادق(علیه السلام) نیز در روایتی فرموده‌اند «یکی از فرزندان من در شهر قم دفن می‌شود هر کس او را زیارت کند بهشت بر او واجب می‌شود.»

طبرسی با اشاره به اینکه حضرت معصومه(سلام الله علیها) برای تمام جهان خیر و برکت دارند، ابراز کرد: کریمه اهل‌بیت(علیه السلام) افزون‌ بر اینکه برای مردم قم و ایران خیر و برکات زیادی دارند به واسطه این‌که شهر قم حجت برای جهانیان است از این‌رو می‌توان گفت وجود ایشان برای تمام مردم جهان خیر و برکت دارند.

نماینده مردم مازندران در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر شناساندن جایگاه حضرت معصومه(سلام الله علیها) توسط نهادهای فرهنگی برای آحاد مردم جامعه، عنوان کرد: یکی از بزرگان از آیت‌الله بهجت نقل می‌کرد «امامزادگان صاحبان معنوی شهرهایی هستند که در آن‌جا دفن شده‌اند».

وی مقام عصمت را منحصر در چهارده معصوم ندانست و تأکید کرد: در روایتی از امام صادق(علیه السلام) آمده است که عده‌ای از نوادگان معصومین(علیه السلام) نیز معصوم هستند؛ به تصریح امام رضا(علیه السلام) که لقب معصومه را به خواهرشان نسبت داده‌اند حاکی از معصومیت ایشان است.

طبرسی در بیان ثواب زیارت حضرت معصومه (سلام الله علیها)، عنوان کرد: روایت داریم که هرکس سه روز در قم بماند بهشت بر او واجب می‌شود و اینکه زیارت او همانند زیارت حضرت زهرا(سلام الله علیها) است.

نماینده ولی فقیه در مازندران در بیان مقام و منزلت حضرت معصومه(سلام الله علیها)، مطرح کرد: اینکه برخی گمان می‌کنند ایشان در مدتی که در قم حضور داشته‌اند فقط در بستر بیماری بوده‌اند و هیچ فعالیت دیگری نداشته‌اند درست نیست.

وی مهم‌ترین وظیفه حضرت معصومه(سلام الله علیها) را پرورش شاگردان و پاسخ دادن به سؤالات مردم دانست و افزود: از مناطق مختلف سؤالاتی را به قم می‌فرستادند و ایشان پاسخ می‌گفتند و چهل دختر از نوادگان امام جواد(علیه السلام) که در قم به چهل اختران معروفند همگی شاگردان رسمی حضرت معصومه(سلام الله علیها) بودند.

طبرسی بیان کرد: تشویق مردم به زیارت امامزادگان، قرار دادن حرم امامزادگان به عنوان پایگاه نشر معارف دینی سبب شناساندن جایگاه فرزندان اهل‌بیت(علیه السلام) به مردم می‌شود و خوشبختانه آستانه مقدسه حضرت معصومه(سلام الله علیها) وظیفه خطیر خود در قبال نشر معارف اهل‌بیت(علیه السلام) و شناساندن جایگاه والای کریمه اهل‌بیت(علیه السلام) را به خوبی انجام می‌دهد. همچنین زندگی نامه حضرت معصومه(سلام الله علیها) باید تکثیر شده و مردم از این‌ انوار طیبه برای زندگی خود الگو بگیرند.

طبرسی با بیان اینکه حرم حضرت معصومه(سلام الله علیها) باید منبری باشد برای بیان معارف اهل‌بیت(علیه السلام) و زیبایی کلام این بزگواران، خاطرنشان کرد: در روایت از معصومان(علیه السلام) وارد شده «اگر مردم زیبایی کلام ما را بدانند هر آینه از ما تبعیت خواهند کرد.»



مذهب نیوز