سختی فراق حضرت خدیجه برای پیامبر
امام صادق(علیه السلام) از پدران بزرگوارش نقل میکند که رسول الله(صلی الله علیه و آله) فرمود: خدای متعال نور فاطمه(سلام الله علیها) را قبل زمین و آسمان خلق کرد... « فَلَمَّا خَلَقَ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ آدَمَ وَ أَخْرَجَنِی مِنْ صُلْبِهِ أَحَبَّ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ أَنْ یُخْرِجَهَا مِنْ صُلْبِی جَعَلَهَا تُفَّاحَةً فِی اَلْجَنَّةِ وَ أَتَانِی بِهَا جَبْرَئِیلُ عَلَیْهِ السَّلاَمُ» و زمانی که آدم را خلق کرد دوست داشت که آن نور را از صلب من خارج کند (یعنی فرزند من باشد) او را سیبی در بهشت قرار داد و جبرئیل او را به من داد و گفت: «یَا مُحَمَّدُ إِنَّ هَذِهِ تُفَّاحَةٌ أَهْدَاهَا اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ إِلَیْکَ» این یک سیبی است که خدا به تو هدیه کرده است، «کُلْهَا» این سیب را نوش جان بفرمایید. پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) میفرماید: من این سیب را باز کردم، نوری از این سیب ساطع شد، «فَفَزِعْتُ» جا خوردم.
سید محمد فرزند مرحوم آیت الله العظمی جمال الدّین گلپایگانی یک قصیده برای صدیقه طاهره(سلام الله علیها) دارد، یک بیت آن چنین است:
«شَعَّت فَلاَ الشَّمسُ تَحکِیهَا وَلَا القَمَرُ» « زَهراءُ مِن نورِها الأَکوانُ تَزدَهِرُ»
(آن لحظهای که این سیب را باز کرد) برقی زد که خورشید نمیتواند بگوید چه نوری است و نه ماه، او زهرا است که از فروغش هستى شکوفا مى شود.
روایتی وارد شده است که رسول خدا(صلی الله علیه و آله) در ماه شعبان در نقطه اى به نام «ابطح» با گروهى از قومش نشسته بود. در آن هنگام جبرئیل امین بر او فرود آمد و سلام خدا را به او رساند و (از جانب خدا) به آن حضرت امر کرد به این که تا چهل روز از همسرش خدیجه(سلام الله علیها) کناره گیرى کند.
کدام عبادت، جهاد و یا کدام کار سختی برای پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) سخت آمد؟ اما همین که خطاب آمد باید چهل روز از خدیجه کبری(سلام الله علیها) فاصله بگیری، «فَشَقَّ ذَلِکَ عَلَى اَلنَّبِیِّ» برای پیغمبر سخت شد، «وَ کَانَ لَها مُحِبّاً وَبِهَا وَامِقاً » از بس که حضرت خدیجه(سلام الله علیها) را دوست داشت و شیفته ایشان بود.
وقتی روز چهلم شد و رسول خدا (صلی الله علیه و آله) میخواست برگردد، آنقدر به حضرت خدیجه(سلام الله علیها) شوق داشت که به عمّار فرمود که برو و به خدیجه بگو:
«یَا خَدِیجَةُ لاَ تَظُنِّی أَنَّ اِنْقِطَاعِی عَنْکِ هِجْرَةٌ وَ لاَ قِلًى » فکر نکنی که من دوست داشتم از تو جدا باشم، و یا از تو ناراحت بودم، «وَ لَکِنْ رَبِّی عَزَّ وَ جَلَّ أَمَرَنِی بِذَلِکَ أَمْرَهُ، فَلاَ تَظُنِّی یَا خَدِیجَةُ إِلاَّ خَیْراً» این امر خدا بوده است در مورد من چیزی جز خیر و نیکی در دل راه نده «فَإِنَّ اَللَّهَ عَزَّ وَ جَلَّ لَیُبَاهِی بِکِ کِرَامَ مَلاَئِکَتِهِ کُلَّ یَوْمٍ مِرَاراً» خدا هر روز بارها با اولیای ملائکه راجع به تو صحبت میکند و به تو مباهات میکند.
همین که ایشان مادر صدیقه طاهره(سلام الله علیها) است نشان میدهد که در دنیا و آخرت کسی نمیتواند مقام حضرت خدیجه(سلام الله علیها) را درک کند.
«معانی الأخبار، جلد ۱، صفحه ۳۹۶»
«مقرم، سید عبدالرزاق، صدیقه الشهیده مترجم محمدرضا امین زاده متن اصلی ص3»
«بحار الأنوار الجامعة لدرر أخبار الأئمة الأطهار علیهم السلام، جلد ۱۶، صفحه ۷۸»
+/
ارسال نظرات