برخی از ویژگیهای حضرت علی علیه السلام در قسمتی از بیانات زاذان

- حموینی از ابن‏عباس و زاذان و هر دو از علی -کرّم اللَّه وجهه- روایت کرده‏اند که فرمود: رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم همان کسی است که بیّنه دارد و من همان شاهدی از اویم که به دنبال اوست.( ینابیع المودة / ۹۹.)

 

- زاذان گوید: آن حضرت به تنهایی در بازارها راه می‏رفت و گمشده را راهنمایی و ضعیف را یاری می‏کرد، و بر فروشنده و بقال گذر نموده قرآن را برایش می‏گشود و این آیه را می‏خواند: تِلْکَ الدّارُ الْآخِرَةُ نَجْعَلُها لِلَّذینَ لایُریدُونَ عُلُوّاً فِی الْاَرْضِ وَ لافَساداً وَالْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقینَ (سوره ق/ / ۸۳.)”این سرای آخرت را برای کسانی قرار داده‏ایم که در زمین قصد گردنکشی و تبهکاری ندارند، و عاقبت نیکو از آن پرهیزکاران است”.

- سعد خفّاف گوید، به ابوعَمرو زاذان گفتم: ای زاذان، تو بسیار خوب قرآن می‏خوانی، آن را از که آموخته‏ای؟ وی لبخندی زد و گفت: روزی امیرمؤمنان علیه السلام بر من گذشت و من شعر می‏خواندم و چون آواز خوشی داشتم صدایم حضرتش را خوش آمد، فرمود: ای زاذان، چرا این آواز خوش را در قرآن به کار نمی‏بری؟ گفتم: ای امیرمؤمنان، مرا با قرآن چه نسبت؟ به خدا سوگند تنها از قرآن به اندازه‏ای که در نماز می‏خوانم چیزی نمی‏خوانم (و یاد ندارم). فرمود: نزدیک من بیا؛ نزدیک شدم، حضرت در گوشم سخنی گفت که نفهمیدم و ندانستم چه گفت، آن‏گاه فرمود: دهانت را باز کن، و آب دهان در دهانم افکند؛ به خدا سوگند هنوز از خدمتش قدم برنداشته بودم که همه قرآن را با اعراب و همزه حفظ شدم و پس از آن هرگز محتاج نشدم که درباره قرآن از کسی سؤال کنم. سعد گوید: داستان زاذان را برای امام باقر علیه السلام باز گفتم، فرمود: زاذان راست گفته‏است، امیرمؤمنان علیه السلام برای زاذان به اسم اعظم دعا کرد که استجابت آن ردخور ندارد.(بحارالانوار ۴۱ / ۱۹۵.)



سایت فطرت