شیعیان در سختی و مشکلات ائمه معصومین سلام الله علیهم اجمعین را واسطه ی خود به درگاه الهی قرار می‌دهند و ائمه معصومین آنجا که عرصه را بر خود تنگ می‌بینند مادر خود صدیقه شهیده حضرت فاطمه سلام الله علیها را واسطه قرار می‌دهند و این نشان دهنده مقامی بس والای حورای انسیه است.

توسل امام باقر به فاطمه
حضرت امام محمد باقر (علیه السلام) هر گاه تب طاقتش را می‌ربود آب خنکی طلب می‌کرد و وقتی که آب به دستش می‌رسید و جرعه ای از آن را می‌نوشید لحظه ای از نوشیدن باز می‌ماند و سپس با صدای بلند به حدی که بیرون خانه نیز شنیده می‌شد از ته دل مادرش زهرا (سلام الله علیها) را صدا می‌کرد و می‌فرمود: ((فاطمه! ای دختر رسول خدا)). و بدین گونه خود را از سوز تب تشفی می‌داد و بر خویش مرهمی می‌نهاد و جان و روح خود را با یاد محبوب و توسل به آن حضرت آرام و عطر آگین می‌نمود(سفینة البحار ج ۲ ص ۳۷۴.)

توسل امام جواد به فاطمه
امام جواد (علیه السلام) هر روز هنگام زوال به مسجد رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) رفته و پس از سلام و صلوة بر رسول خدا(صلی الله علیه و آله و سلم) به سراغ خانه مادرش زهرا (سلام الله علیها) که در همان نزدیکی قبر پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) است می‌رفت و کفشها را در آورده و با نهایت ادب و خضوع داخل خانه شده و در آن جا نماز و دعا می‌خواند و دقایقی طولانی به عبادت مشغول می‌شد. و هرگز دیده نشد به زیارت رسول (صلی الله علیه و آله و سلم) برود و سراغ مادرش را نگیرد(ریاحین الشریعه ج ۱ ص ۵۸.)
و نیز از زیارت جامعه می‌توان به علاقه و احترام فراوان آن حضرت به مادرش فاطمه زهرا (سلام الله علیها) پی برد(چشمه در بستر ص ۳۵۵.)


توسل ابوطالب به فاطمه
قبل از تولد علی (علیه السلام) در مکه زلزله شدیدی رخ داد به طوری که سنگهای بزرگ از کوه بلقیس جدا شده و به پایین پرتاب می‌شد. حضرت ابوطالب (علیه السلام) بر بلندی آمد و گفت: الهی و سیدی اسیلک بالمحمدیة المحمودة و بالعلویة العالیة و بالفاطمیة البیضاء الا تفضلت علی اهل التهامة بالرحمة و الراءفة.پس همان زمان زمین آرام گرفت و مردم آن کلمات را حفظ کرده و در شداید و بلاها می‌خواندند ولی جهت آن را نمی‌دانستند.

ارادت امام رضا به فاطمه
یکی از فضلای حوزه که مشکل بزرگی برایش پیش آمده بود برای زیارت و توسل به حضرت امام رضا (علیه السلام) عازم حرم می‌شود. از قضا به علامه طباطبایی بر می‌خورد که ایشان هم عازم حرم است. به طرفش رفته و با چشمی پراشک و دلی پرسوز از ایشان می‌خواهد تا دعایی به او بیاموزد که حاجتش روا شود.

علامه نگاهی مهربان به چهره و حالت او می‌کند آن گاه می‌گوید: فرزندم! وقتی وارد حرم مطهر می‌شوی یکی از می‌ثرترین و بهترین دعاها این است که حضرت را به مادرش زهرا (سلام الله علیها) قسم بدهی که حاجت تو را از خدا بخواهد. چون حضرت به مادرش زهرا (سلام الله علیها) علاقه فراوان و ارادت خاصی دارد و سوگند دادن به مادر محبوبش سخت می‌ثر خواهد افتاد.
می گوید: با شنیدن این سخن سخت متاءثر شدم و رعشه و لرزه ای تمامی وجودم را در بر گرفت. این توسل و قسم دادن همان و به مقصود رسیدن همان (چشمه در بستر ص ۳۵۵ و ۳۵۶.)


شفای بیماری صعب العلاج
یکی از علما می‌گوید: در حدود بیست سال قبل همسرم به بیماری صعب العلاج گرفتار شد و بالاخره با مراجعه به اطبا مرض ریوی تشخیص داده شد. پس از آزمایشهای دقیق و عکس برداری کسالت را فوق العاده و صعب العلاج دانستند به طوری که نسخه و دارو بی اثر بود و از علاج آن به کلی ماءیوس شدیم.

بی اندازه مضطرب و ناراحت بودیم. ناچار دست توسل به ذیل عنایت حضرت زهرا(سلام الله علیها) زده و نماز حضرت فاطمه (سلام الله علیها) را که در کتب ادعیه وارد شده خواندم. پس از تمام اذکار در حالی که متاءثر و دل شکسته بودم در همان حال سجده خوابم برد در خواب حضرت فاطمه (سلام الله علیها) به بالین مریضه ام دیدم که به او لطف و محبت می‌فرمود. ناگهان از خواب بیدار و یاءسم به امید بدل شد. و از آن روز به بعد حال مریض رو به بهبود گذاشت و پس از چند روزی سلامتی کامل خود را باز یافت. برای معاینه و اطمینان خاطر او را به نزد طبیبی بردم او بعد از معاینه و دقت کامل با تعجب گفت: هیچ کسالتی در او نمی‌بینم (چشمه در بستر ص ۳۵۷)
 



شیعه نیوز