روایات شیعه ودیگر فرق اسلامی بر این نکته هم‌داستان اند که شهادت امام حسین علیه السلام در روز دهم محرم‌الحرام سال ۶۱ هجری، صرفاً یک حادثه معمولی در تاریخ اسلام یا تاریخ بشری نبود، بلکه مطابق روایات اسلامی این حادثه‌ی دردناک، به عالم تکوین پیوند خورده است وزمین وآسمان و حور و ساکنان بهشت بر این حادثه اندوهگین شدند و پیامبران از حضرت آدم ابوالبشر علیه السلام تا پیامبر خاتم صلی‌الله‌علیه‌وآله همگی در این واقعه به اظهار همدردی پرداختند وسالها پیش از وقوع این حادثه جانسوز هرگاه نزد آنان از امام حسین علیه‌السلام یاد شده، یا از سرزمین کربلا گذشته‌اند، برای آن حضرت اشک ریخته اند. در ادامه به برخی از شواهد این مطلب اشاره می‌کنیم:

• امام صادق علیه السلام خطاب به جد بزرگوارشان امام حسین علیه السلام عرضه می‌دارند:

«وضمّنَ [الله] الارضَ و من علیها دمَکَ وثارَک (کامل الزیارات ۲۱۶، بحار الانوار ج۹۸ ص۱۶۸)

"وخدای متعال مسیولیت خون وخون‌خواهی تو را بر دوش زمین وزمینیان نهاده است."

• حضرت ابراهیم ـ علیه وعلی نبینا وآله صلوات الله ـ هنگامی که از سرزمین کربلا می‌گذشت، از اسب به زمین افتاد وخون سرش برای همراهی با خون سیدالشهدا علیه السلام جاری شد.

• در حدیث شریف آمده است: نخستین کسی که در مدینه برای شهادت امام حسین علیه السلام صدا به گریه وزاری بلند کرد «ام سلمه» همسر پیامبر صلی الله علیه وآله بود. آن حضرت شیشه ای محتوی مقداری خاک به او دادند وفرمودند: جبرییل به من خبر داد وگفت: هرگاه از این خاک خون جوشید بدان که حسین کشته شده است.

ام سلمه این خاک را نگاه داشت وپیش از شهادت امام حسین علیه السلام هر ساعت بدان می‌نگریست. هنگامی که دید از آن خاک خون جوشید، فریاد زد: واحسیناه، وا ابن رسول الله! تمام زنان با شنیدن صدای او به گریه وزاری پرداختند ومدینه از بانگ گریه وناله پر شد.

• در برخی از احادیث تصریح شده است در روز عاشورا آسمان خون گریست. برای مثال حضرت زینب در روز عاشورا به مردم فرمودند:

أو عَجِبتم أن مَطَرت السماءُ دماً (اللهوف ۱۴۶)

"آیا از این که آسمان خون گریسته است شگفت زده شده اید؟"

• در برخی کتب اهل سنت آمده است:

لما قتل الحسین اسودّت السماء وظهرت الکواکب نهاراً حتی رأیت الجوزاء عند العصر وسقط التراب الأحمر؛

"هنگامی که [امام] حسین [علیه السلام] به شهادت رسید آسمان تیره وتار شد وستاره‌ها در روز مشاهده شدند ومن ستاره جوزا را هنگام عصر مشاهده کردم. هم چنین در آن روز خاک سرخ از آسمان بر زمین پاشیده شد."

• مورخان آورده اند که در این روز در بیت المقدس هر سنگ را که پشت و رو می‌کردند، زیر آن خون تازه می‌دیدند وپدیده خورشید گرفتگی تا سه روز ادامه یافت.

روایت زیر مؤید این معناست:

زیدبن عمر کندی به نقل از ام حیان گفت: وقتی امام حسین علیه السلام به شهادت رسید،

تا سه روز خورشید گرفته بود وهر کس روغن به چهره اش می‌مالید چهره اش به جای آن که خنک شود می‌سوخت وهر سنگ را که در بیت المقدس پشت و رو می‌کردند، زیر آن خون تازه می‌دیدند. (بحار الانوار ج۴۵، ۲۱۶).

سند انگلیسی

THE ANGLO – SAXON CHRONICLE

سند تاریخی وقایع‌نگاری آنگلوساکسون نیز این حقیقت را تأیید می‌کند. در صفحه ۳۸ کتاب وقایع دوران انگلوساکسون و ترجمه‌ی وویرایش میشل اسوانتون (SWANTON MICHAEL)که در دانشگاه Exeter در سال ۱۹۹۶ میلادی در انگلستان به چاپ رسیده و در سال ۱۹۹۸ میلادی در ایالت نیویورک تجدید چاپ شده، چنین آمده است:

۶۸۵

Here in Britain there was Bloody rain, and milk and butter were turned to blood

 

معنای عبارت فوق چنین است:

در سال ۶۸۵ میلادی این جا در بریتانیا آسمان خون بارید وهر جا شیر یا کره خوراکی بود تبدیل به خون شد یا رنگ آن سرخ گردید.

اگر زمان یاد شده (یعنی سال ۶۸۵ میلادی) را به سال هجری تبدیل کنیم، این زمان با سال ۶۱ هجری قمری مطابق خواهد بود؛ یعنی همان سالی که سید وسالار شهیدان وآزادگان حضرت ابا عبدالله الحسین علیه السلام به همراه اصحاب وخاندانش به شهادت رسیدند.

نشانی مطالعه‌ی کتاب در گوگل بوک


برای تبدیل تاریخ هجری قمری به میلادی و به عکس می‌توان از روش زیر به ره برد. این روش به فرمول هارتنر شهرت یافته است.

الف) برای تبدیل سال هجری قمری (Lunar Hijri Date) به میلادی (Georgian Date) از فرمول زیر استفاده می‌شود:

GeorgianDate = HijriDate*۳۳/۳۲+۶۲۲

ب)فرمول برای تبدیل سال میلادی (Georgian Date) به هجری قمری(Lunar Hijri Date):

HijriDate = (GeorgianDate -۶۲۲)*۳۲/۳۳

 

 /



فطرت