به دلایلی که برخی آن را کوتاهی به ساحت مقدس حضرت صدیقه طاهره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) عنوان میکنند، سالروز شهادت ایشان سالها به صورت غیر رسمی بود و شاید خیلی دیر ولی این اتفاق صورت پذیرفت و شهادت حضرت صدیقه طاهره (سلام الله علیها) رسما تعطیل اعلام شد.
چند سال پیش گفتگویی با یکی از فرزندان مرجع عالیقدر شیعه، آیت الله وحید خراسانی داشتیم و ایشان داستانی را با این مضمون برایمان نقل کردند:
در سفری که آقای خاتمی در دوران ریاست جمهوریشان به قم داشتند، دیداری با آیت الله وحید گذاشته شده بود از روز قبل نیروهای امنیتی آمدند و اقدامات خاص و محل دیدار را بررسی کردند. روزی که ریاست جمهور وقت به منزل آمدند، در خلال دیدار، آقاجان (آیت الله وحید) به آقای خاتمی رو کردند و گفتند: بیایید برویم در آن اتاق!
آقای خاتمی پذیرفتند ولی نیروهای امنیتی که وظیفه امنیت را بر عهده داشتند کمی نگران شدند. آقای خاتمی همراه با آقاجان وارد اتاق دیگری شدند. مدتی بعد که ایشان از اتاق بیرون آمدند و خداحافظی میکردند، رو به من و اخوی کردند و گفتند: آقازاده ها امشب در آن اتاق بر من شبی گذشت که گمان نمیکنم در طول حیاتم دیگر تکرار گردد!
مدتها این علامت سوال در ذهنم مانده بود و تصمیم داشتم در گفتگویی با ریاست جمهور وقت این سوال را از ایشان بپرسم؛ اما نشد.
مصاحبهای را با آقای سیدمحمدعلی ابطحی، رییس دفتر ریاست جمهور وقت انجام دادم که به شرح زیر است:
جناب آقای ابطحی ضمن تشکر از جنابعالی دوست داریم شرح ماوقع سفر آقای خاتمی به قم و دیدار ایشان با آیت الله وحید خراسانی و چگونگی طرح و تصویب تعطیلی سالروز شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) را برای مخاطبین ما نقل فرمایید.
پیام آقای ابطحی:
سلام علیکم و رحمة الله.
در سفر استانی آقای خاتمی به قم، دیدار مراجع عظام به صورت طبیعی در برنامه ایشان قرار داشت. در این ملاقاتها که من و هیأت همراه ایشان حضور داشتند، معمولا حضرات مراجع تقلید نظراتشان را در مورد مسائل فرهنگی و یا معیشتی مطرح میکردند و از سوی رییس جمهور نیز توضیحاتی ارائه میشد و جلسه به اتمام میرسید. این دیدارها در بیرونی دفاتر و بیوتات انجام میشد و جمع حاضر نیز در جلسه بودند.
عصر که به دیدار آیت الله وحید رفتیم ما (هیات همراه آقای خاتمی) به اتفاق ایشان وارد اتاق بیرونی ایشان شدیم و نشستیم. احوالپرسیهای جاری صورت گرفت و پس از صرف چای، آیت الله وحید با همان لهجه شیرین و شمرده شان به آقای خاتمی گفتند: که من در این اتاق بغلی با شما کاری دارم و دست آقای خاتمی را گرفتند و بلند شدند. نگاهی به هم انداختیم و با لبخندی رفتند. محافظان از نبود آقای خاتمی در اتاق معهود نگران شده بودند. با اشاره با من حرف میزدند که چه کنیم! از لحاظ قانونی حق نداشتند رییس جمهور را تنها بگذارند و از طرفی بیت آیت الله وحید بود و نگرانی وجود نداشت. ما هم در همین بیرونی بدون حضور آقایان وحید و خاتمی گعده کردیم.
یکی از بزرگان همراه که سیرهی رفتاری آیت الله وحید را میشناخت، سر به گوش من کرد و گفت حدس میزنم این ملاقات خصوصی در مورد شهادت حضرت زهرا(سلام الله علیها) باشد.
من استبعاد کردم. بعد از حدود نیم ساعتی با حالتی منقلب بیرون آمدند. چشمهای هر دو سرخ بود. مشخص بود که گریه کردهاند. فضا سنگین و ساکت بود. جوری نبود که بنشینیم و گعدهای با حضور ایت الله وحید داشته باشیم. همه بلند شدیم و خداحافظی کرده و رفتیم.
از آقای خاتمی بعد از دیدار در مورد محتوای دیدار پرسیدم. تا جایی که در خاطر دارم ایشان گفت: آیت الله وحید منقلب بودند و به من گفت از اول انقلاب من به همه مسولان پیشنهاد دادهام که افتخار تعطیلی روز شهادت صدیقه کبری را نصیب خود کنند. این افتخار نصیب هیچ کس نشده است و هیچ کدام این را جدی نگرفتهاند. اما این افتخار نصیب شما خواهد شد. بعد کلی در فضایل و مناقب زهرای مرضیه صحبت کردند.
بعد از تعریف ماجرا آقای خاتمی به من گفت: من به آیت الله وحید قول دادم که شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) را تعطیل کنم. راههای قانونیاش را بررسی کنید.
میدانستم که تعطیلی باید به صورت لایحه در آید و پس از تصویب در دولت به عنوان لایحه برای تصویب به مجلس برود. بعد از رسیدن به تهران از طریق کمیسون لوایح موضوع مصوبه تعطیلی به هییت دولت رفت. موضوع در دولت به عنوان مصوبه کمیسیون لوایح مطرح شد. در آن جلسه آقای خاتمی خیلی قاطع گفتند که من به آیت الله وحید قول دادهام که روز شهادت حضرت زهرا (سلام الله علیها) تعطیل رسمی شود و فرصتی برای بحث و گفتگو نبود. تصویب شد و به مجلس ارسال شد.
در این میان در دیداری که آقای خاتمی با رهبر معظم انقلاب داشتند هم موضوع مطرح شده بود. در آن ایام تعطیلی نیمه رسمی که در تقویمها ثبت شده بود فاطمیه اول بود. گمان میکنم توصیه رهبر معظم انقلاب بود حالا که قرار است تعطیلی باشد یک باره تاریخ تعطیلی را در فاطمیه دوم بگذارید.
لایحه هم برای همان فاطمه دوم تهیه شد و کسانی در این فاصله تلاش کردند که جلو این لایحه را بگیرند. آقای ناطق نوری رییس مجلس وقت نیز علاقمند به تصویب آن بود. قاطعیت آقای رییس جمهور مبنی بر وعده ای که به آیت الله وحید داده بود باعث میشد که کار با سرعت پیش برود و نهایتا به تصویب رسید.
مسعود بحرینی
///
شیعه نیوز