شهرت زیارت عاشورا

یکی از زیارات مشهوره که علماء بزرگ به آن توجه خاص داشته اند و در کتب خود، متن کامل زیارت، همراه با فضایل آن زیارت شریفه را، نقل نموده اند، زیارت مبارکه عاشورا می‌باشد. بزرگانی چون: شیخ طوسی(رحمه الله) در مصباح المتهجد، ابن قولویه قمی(قدس سره) در کتاب کامل الزیارات، مرحوم کفعمی در کتاب بلد الامین، مرحوم ابن طاووس(رحمه الله)در مصباح الزائر و شهید اول در مزار و… تمام فرازهای زیارت و فضایل آن را ذکر کرده اند. زیارت عاشورا جزء زیارات مشهور و مجرّب است که علماء بزرگ در قرون متمادیه بر آن تأکید کرده اند.

کفایت شهرت در ثبوت بعضی از موضوعات خارجی

یادگیری احکام شرعی و فراگیری مسائل فقهی از برترین کارهاست، شما می‌دانید که در رابطه با ثبوت موضوعات خارجی حدودی وجود دارد، و در همه و یا در بیشتر آنها باید بینه اقامه گردد، ولی در پاره ای از امور، مجرد شهرت در ثبوت (موضوعات خارجی) کافی است، و نیازی به اقامه بینه و یا چیز دیگری ندارد، مثل آنکه، کسی زمینی را بخرد و پس از آن به وی گفته شود که این زمین وقف بوده است، از امام(علیه السلام) در مورد حکم این مسئله سؤال شد. حضرت(علیه السلام)فرمود: اگر بین مردم مشهور باشد که این زمین وقف است خرید آن جایز نیست، و آن را پس بدهد، و از این قبیل است حدود منی و مشعر، (که حدود منی و عرفات با شهرت ثابت می‌شود)، و همچنین مقابر، ممکن است کسی دویست سال پیش در جایی دفن شده باشد، والان کسی نباشد که دیده باشد فلان شخص در این مکان دفن شده، ولی بین مردم مشهور است که این مکان، محل دفن فلان شخص است، این شهرت کافی است.

و از این روست مقام و مزار حضرت رقیه بنت الحسین(علیهما السلام)، که از اول مشهور بود، گویا حضرت امام حسین(علیه السلام) نشانی را از خود در شام به یادگاری سپرده است، تا فردا کسانی پیدا نشوند که به انکار اسارت خاندان طهارت(علیهم السلام) و حوادث آن پردازند، این دختر خردسال گواه بزرگی است بر اینکه در ضمن اسیران حتی دختران خردسال نیز بوده اند، ما ملتزم به این هستیم که بر دفن حضرت رقیه(علیها السلام) در این مکان شهرت قایم است، حضرت(علیها السلام) در این مکان جان سپرده و دفن شده است. ما به زیارتش شتافتیم، و باید احترام او را پاس داشت، (نگویید خردسال است) علی اصغر(علیه السلام)که کودک شیرخواری بود، دارای آن مقامی است که روبروی حضرت سیدالشهدا(علیه السلام) در کربلا دفن گردید، گفته اند که دفن وی در این مکان نشان از آن دارد که در روز حشر حضرت(علیه السلام) این کودک (علی اصغر(علیه السلام)) خردسال را به دست خواهد گرفت و نشان خواهد داد. دفن این طفل خردسال (حضرت رقیه(علیها السلام)) در شام گواه بزرگ و نشان قوی از اسارت خاندان طهارت، و ستم روا داشته بر ایشان دارد، آن ستمی که تمام پیامبران از آدم تا خاتم بر آن گریستند، تا آنجا که خدا عزای امام حسین(علیه السلام)را بر آدم خواند، از این رو احترام این مکان لازم است، به سخنان فاسد گوش فرا ندهید، و به سخنان باطلی که می‌گویند: رقیه(علیها السلام)طفلی خردسال بیش نبود، گوش فرا ندهید، مگر علی اصغر(علیه السلام)کودک خردسال نیست که در روز قیامت شاهدی خواهد بود، و موجب آمرزش گنهکاران شیعه خواهد شد ان شاء الله تعالی.

بنابراین بر همه واجب است احترام این مکان (محل دفن حضرت رقیه(علیها السلام)) را داشته باشند، و به سخنان فاسد و بیهوده ای که از گمراهی شیاطین است، گوش فرا ندهند و اعتنایی نکنند. ما با زیارت دختر امام حسین(علیه السلام)(رقیه(علیها السلام)) به خداوند متعال تقرب می‌جوییم، آن دختری که خود مظلوم بود، و خاندان وی همه مظلوم بودند.

نتیجه کلام: مرحوم میرزا(قدس سره) می‌فرمایند: مجرد شهرت در ثبوت پاره ای از موضوعات خارجی کافی است و لذا می‌توان این استفاده را از کلام ایشان کرد که برای اثبات زیارت عاشورا، نیازی به اقامه بینه وجود ندارد بلکه صرف شهرت در اثبات اعتبار آن کافی می‌باشد.

کتاب زیارت عاشورا فراتر از شبهه آیت الله تبریزی (ره)



سایت شیعه نیوز