حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ پیغمبر و رهبر قوم یهود است. خداوند توسط او دین و شریعت یهود را در کوه سینا به بنی اسراییل اعطا کرد.یهود نامی است که قرآن مجید بر تمام امت حضرت موسی اطلاق کرده است. بنابراین کلمة «یهود» هم بر قوم یهود اطلاق می‌شود و هم بر دینی که حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ مأمور به تبلیغ آن شده است. کتاب اصلی دین یهود عهد عتیق است که شامل سه قسمت می‌باشد.

قسمت اول: اسفار خمسه منسوب به موسی ـ علیه السّلام ـ است که تورات نامیده می‌شود.
قسمت دوم: تاریخ بنی اسراییل است.
قسمت سوم: نبوت انبیاء ایشان می‌باشد.(۱) از دیدگاه ما مسلمانان یهودیان تورات را تحریف نموده اند و خرافاتی جعل کرده و در دین یهود تغییراتی به وجود آورده اند. لذا این کتاب و به طور کلی دین یهود علاوه به اینکه منسوخ شده است از جهت اینکه مورد دست برد قرار گرفته یک منبع تاریخی هم نمی‌تواند به شمار آید. چنان که محققین یهودی و مسیحی هم بر این امر اعتراف کرده و آن را قبول می‌کنند.(۲)

خدا در تورات فعلی:
خدا در تورات موجود در دست یهودیان به چهار نام یاد شده است و آن چهار نام عبارت است از: «الوهیم» و «ایل» و «یهو» و «اهیه». «ایل» یکی از اسامی خدای دارای صفات انسانی است و مانند انسان راه می‌رود و کشتی می‌گیرد و می‌خورد.(۳)

مسئله قیامت
از تورات فعلی اعتقاد به قیامت استفاده نمی‌شود یهودیان معتقد بوده اند که پاداش نیکی و کیفر بدی در همین دنیا است و هر کس از آیین وحدت سرباز زند مخصوصاً اگر بتان بیگانگان را بپرستند مسخ خواهند شد و بلا بر ایشان نازل خواهد گردید.اینکه یهودیان تلاش می‌کنند که دنیا را برای خود مسخرکنند و باقی مردم را حیوان می‌دانند هم ریشه در همین تفکر دارد.

زیرا وقتی از عقاید انسان اعتقاد به آخرت حذف شود و انسان انگیزه ای برای اصلاح رفتار برای رسیدن به آخرتی خوب نداشته باشد قطعا تمام تلاشش را باید معطوف به رسیدن به دنیا و لذت بردن از همین چند سال دنیا بکند.از این جهت حتی کشتن افراد وهر تجاوزی به حقوق افراد دیگر برای رسیدن به لذات دنیا جایز شمرده می‌شود.پس نه تورات فعلی که در دست یهودیان قرار دارد و به اسم عهد عتیق معروف است کتاب واقعی حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ است و نه یهودیان پیروان واقعی آن حضرت می‌باشند.

حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ پیامبری است که از طرف خداوند برای هدایت بنی اسراییل مبعوث شده و مردم را به توحید و یگانه پرستی دعوت کرده و دارای کتاب و شریعت آسمانی بوده است.از دیدگاه قرآن تمام ادیان توحیدی و پیامبران الهی مبیّن توحید و یکتاپرستی بوده اند و همگی یک هدف و یک رسالت را تعقیب می‌کرده اند. رسالت حضرت موسی ـ علیه السّلام ـ و حضرت عیسی ـ علیه السّلام ـ و حضرت محمد ـ صلّی الله علیه و آله ـ آخرین پیامبر الهی در همین جهت و راستا می‌باشد. لذا قرآن کریم پیامبر اکرم ـ صلّی الله علیه و آله ـ را تأیید کننده و ادامه دهندة‌ آنچه که در تورات و انجیل واقعی و تحریف نشده آمده است معرفی می‌کند.(۴)

پاورقی:
۱. مری جو ویور درآمدی بر مسیحیت قم مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان چاپ اول ۱۳۸۱ ش ص ۳۶.
۲. توماس میشل کلام مسیحی مرکز مطالعات و تحقیقات ادیان و مذاهب چاپ اول ۱۳۷۷ ص ۳۲.
۳. خزایلی محمد اعلام القرآن امیرکبیر سوم تهران۱۳۷۱ ش ص ۸۹۰.
۴. آل عمران:۴ ۳ ۲.
 



شیعه نیوز