تنها امامی که به حج مشرف نشد!

غلامعلی رجایی در وبلاگ شخصی نوشت: امروز شنبه سالگرد شهادت امام حسن عسکری است. جوانترین امامی که پس از جد خود امام جواد(علیه السلام) که درسن ۲۵ سالگی به شهادت رسید. درسال ۲۶۰ قمری در سن ۲۸ سالگی در سامرا کشته گردید و در منزل مسکونی خود که اکنون حرم و بارگاه او و پدر و خواهر و همسرش می­باشد به خاک سپرده شد.

این شهادت از عبرت­های تلخ تاریخ است. بنی العباس که با شعار الرضا من آل محمد، بنی امیه را با شمشیر ابومسلم ایرانی از صحنه سیاست برکنار کردند بیشتر از بنی امیه که در دشمنی با آل پیامبر چیزی فروگذار نکردند امام کشتند.

و این نشان می­دهد که نه تنها نباید به ادعاها و شعارهای ظاهری حاکمان وحکومتها اعتنا کرد، بلکه باید در عمل هم رفتار و کردار آنها را در نظر داشت.

بنی العباس چنان بر امام سخت گرفتند و مانند پدرش امام هادی او را در پادگان سامرا تحت نظارت و مراقبت دایمی نگاه داشتند که او در عمر مبارک خود نتوانست حتی برای یکبار هم که شده به زیارت خانه خدا و قبر جد اطهرش در مدینه برود لذا تنها امامی است که به مکه نرفته است و به بعضی از شیعیان خود هم پس از بر عهده گرفتن هزینه سفرشان وکالت می­داد تا به نیابت از او به کربلا - که برخلاف مکه و مدینه فاصله زیادی با سامرا نداشت - مشرف شوند و قبر جد غریبش امام حسین را زیارت کرده و از کربلا برای او تربت حسینی را به سوغات آوردند.

هم براین اساس است که بعضی که توفیق سفرهای مکرر حج خانه خدا را دارند سعی می­کنند یک حج خود را به نیابت از امام عسکری که به حج نرفت انجام دهند تا بدینوسیله ادای احترامی به ساحت این امام جوان که گوهر تابناک و دُرّ یگانه خلقت یعنی امام زمان را به عالم بشریت تقدیم کرده است داشته باشند.

از امام عسکری تفسیری باقی مانده است که البته همه قرآن نیست و هم اینکه منسوب به ایشان است. در تفسیر آیه کهیعص - اولین آیه سوره مریم - در روایتی از امام آمده که خداوند در این آیه با رمز به فاجعه کربلا و تشنگی امام حسین اشاره کرده است:

«ک» مراد کربلاست، «ه» یعنی هلاکت یزید، «ع» عطش حسین است، «ص» صبر حسین و یارانش.

این شهادت را به محضر مبارک مولایمان امام زمان (عج) تسلیت می­گوییم.



شیعه آنلاین