بدعت ابوبکر در تعیین خلیفه

اگر شما (آقایان اهل سنت) می‏گویید پیامبر اکرم (صلّی الله علیه و آله وسلّم) خلیفه معیّن نکرد و تعیین آن را به عهده مردم گذاشت؛ پس این کار حضرت، حقّ و به صلاح امّت و تضمین کننده هدایت مردم بود، و بر همه واجب است از او متابعت کنند؛ چون کار او باید برای تمام خداجویانی که معتقد به قیامت هستند، الگو باشد: زیرا آیه قرآن می‌گوید:

لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَ الْیَوْمَ الآخِرَ وَ ذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا. (۱)
یعنی: قطعا برای شما در [اقتدا به] رسول خدا سرمشقی نیکوست برای آن کس که به خدا و روز بازپسین امید دارد و خدا را فراوان یاد می‏کند. 
 

بنابراین، کار ابوبکر که خلیفه معیّن کرد بر خلاف سنّت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و موجب ضلالت امّت شد.

و هم ‏چنین کار عمر که تعیین خلافت را به عهده شورای شش ‏نفره نهاد نیز برخلاف سنت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و سیره ابوبکر بود. 
 

و اگر چنانچه بگویید کار ابوبکر و عمر به صلاح امّت بود، پس باید ملتزم باشید که کار رسول اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) صحیح نبوده است، نستجیر باللَّه من ذلک.‏(۲)

با این تناقض چه کنیم؟ شما بما بگوپید!
______________________
 

پی نوشت ها

[۱] - احزاب (۳۳): آیه ۲۱ 
 

[۲] - ر. ک: المناظرات فی الإمامة، ص ۲۴۶ و ۲۵۹ ؛ قصص العلماء: ۳۹۱ ؛ مناظره شیخ صدوق با ملک رکن الدولة و مناظره مأمون با علمای اهل سنّت.