آخرین پیامبر خدا علیه وآله السلام در کتب اهل سنت

عید سعید مبعث، فرصتی است تا به بازخوانی عقاید اهل سنت درباره آخرین فرستاده ی الهی، حضرت رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم بپردازیم. بررسی معتبرترین منابع اهل سنت ما را به نتایج تکان دهنده ای می‌رساند که خود بخشی جداگانه می‌طلبد. برای شروع لازم است موضوعی که در سال‌های اخیر نیز تنش زا گردید، گزارش شود.

شیعیان رسول اکرم علیه وآله السلام را در تمام امور زندگی، اعم از زندگی عادی و دریافت و ابلاغ وحی الهی، معصوم و دور از اشتباه می‌دانند، اما اهل سنت نبی گرامی اسلام صلوات الله علیه وآله را فقط در دریافت و ابلاغ وحی دارای عصمت می‌دانند. حتما ماجرای سلمان رشدی و کتاب معروف اش، آیات شیطانی را شنیده ا ید. آیا می‌دانید مطالب این نویسنده که توهین آمیزترین مطالب در مورد رسول اکرم صلی الله علیه وآله وسلم بود، ریشه در معتبرترین کتب اهل سنت دارد و پیش از وی در منابع اصلی اهل سنت نقل شده است؟ برای آن که این مطلب در حد یک ادعا باقی نماند، به این نقل دقت فرمایید، نقلی که روشن می‌سازد، اهل سنت پیامبر اکرم صلی الله علیه وآله وسلم را حتی در دریافت و ابلاغ وحی الهی نیز معصوم نمی‌دانند؛

از سعید بن جبیر نقل شد که گفت: پیامبر (صلی الله علیه وآله وسلم) این آیات را تلاوت فرمود: أفرأیتم اللات و العزی* و منات الثالثة الاخری* (۱) پس شیطان این گونه بر زبان ایشان جاری کرد: تلک الغرانیق العلی و شفاعتهن ترتجی. (۲) پس مشرکان از این مطلب شادمان شدند و گفتند: او از خدایان ما یاد نمود. پس جبرییل نزد رسول خدا (صلی الله علیه وآله وسلم) آمد و گفت: کلام خدا را بر من بخوان! پس زمانی که پیامبر (صلوات الله علیه وآله) کلام خداوند را بازگو نمود، جبرییل گفت: این جمله آخر را من برای تو نیاورده ام، این جمله از شیطان است. (۳)

به روشنی پیداست که در کتب اهل سنت چه نسبت دهشتناکی به حضرت خاتم الانبیا علیه وآله السلام داده شده است و ایشان را تحت تاثیر دشمن قسم خورده بشر، شیطان معرفی کرده اند. جالب این جاست که اهل سنت می‌بینند در ابتدای سوره ای که آیات فوق در آن قرار دارد، به صراحت سخن از این مطلب است که « آنچه می‌گوید چیزی جز وحی که بر او نازل شده، نیست » (۴) در این حال آیا شرم آور نیست که چنین دربرابر تصریح خداوند در قرآن مجید موضع می‌گیرید و آن را در معتبرترین کتب خود نقل می‌کنید؟

این روایات و احادیث از کجا آمده است؟ آیا وقت آن نیست که دست از لجاجت بردارید و به راستی و درستی اهل سنت و عامل به فرامین خداوند متعال شوید؟ آیا غیر از این است که این احادیث با هدف توجیه زشت کاری‌های خلفا و اشکالات رفتار آنان در کتب شما وارد شده است؟ آیا نتیجه ی این روایات جز این است که اگر خلفا دچار اشتباهات فراوان شده اند، پیامبر خدا صلی الله علیه وآله وسلم نیز اشکالات فراوانی داشته اند؟ آیا حکم ارتداد مخصوص سلمان رشدی است، یا بزرگترین دانشمندان اهل سنت را نیز دربرمی گیرد؟ شما راچه می‌شود، چگونه حکم می‌کنید؟ (۵)

————————————————————————

پی نوشت ها:

۱- سوره نجم، آیه ۱۹و۲۰

۲- معنی این عبارت: این سه مرغان بلند پروازی هستند که به شفاعت آنان امید می‌رود.

۳- برخی منابع این مطلب از کتب اهل سنت:

الف- صحیح مسلم، جلد۲، صقحه۸۸

ب- مسند احمد، جلد۱، صقحه۴۴۳

ج- درالمنثور، سیوطی، جلد۴، صفحه ۳۶۸

د- تاریخ طبری، جلد۲، صفحه۷۶

هـ- الکامل فی التاریخ، جلد۲، صفحه۷۷

و- تاریخ طبرانی، جلد۱۲، صفحه۴۲

ز- مجمع الزواید، هیثمی، جلد۷، صفحه ۱۱۵

ح- سنن الکبری، جلد۲، صفحه۳۱۴

و بسیاری منابع دیگر…

۴- سوره نجم، آیه ۴

۵- سوره صافات، آیه ۱۵۴

 

حیدر حسینی از وبلاگ « بیایید بیشتر بدانیم



وبلاگ « بیایید بیشتر بدانیم