معرفی کتاب بوستان فضیلت (مدفونین تکیه بروجردی تخت فولاد اصفهان)

بوستان فضیلت (مدفونین تکیه بروجردی تخت فولاد اصفهان) 
مولف: حمید خلیلیان مصحح: مترجم: ناشر: مجموعه تاریخی - فرهنگی مذهبی تخت فولاد 
محل نشر: اصفهان تاریخ نشر: ۱۳۸۵

سالهاست مرکز فرهنگی تخت فولاد به تحقیق در باره این قطعه با ارزش در شهر اصفهان که گرچه مزار اموات است اما سند تاریخی استوار این شهر هم به حساب می‌آید، مشغول است. کارهای فراوانی در این زمینه صورت گرفته است. هرچند پیشگام در این امور مرحوم مصلح الدین مهدوی بود که سالهای متمادی خدمتشان می‌رسیدیم و از آگاهی‌هایشان در باره این شهر بهره می‌بردیم.

بعدها استاد دکتر اصغر منتظر القایم در باره گلزار شهدا کار کرد و اخیرا چندین کتاب در باره تکیه‌های مختلف نوشته شده و چهره‌های به نام مدفون در آنجا شناسایی شده اند. نویسنده این سطور هم کتابی در باره فاضل هندی نوشت که آن هم به مناسبت بازسازی مزار آن عالم ربانی بود. خدای همه مؤمنان را بیامزرد و از سر تقصیرات ما هم درگذرد. اکنون کتاب دیگری از آن مجموعه با نام بوستان فضیلیت در باره مشاهیر مدفون در تکیه بروجردی – درکوشکی چاپ شده است. نویسنده آن آقای حمید خلیلیان از زمره کسانی است که کارهای تحقیقی خود را عمدتا صرفا شناسایی همین تکیه ها کرده است. مروری بر کتاب نشان می‌دهد که استادانه نوشته شده و هر آنچه از سنگ و نبشته و شخصیت و غیره به درد کار تاریخ و تراجم نگاری می‌خورده از آن استخراج و در این کتاب تنظیم شده است. 

فصل اول:تکیه میرزا ابوالحسن بروجردی
فصل دوم: علما و دانشمندان شامل چهره‌هایی چون محمد ابراهیم کلباسی، شیخ عبدالعلی قدس نجفی، شیخ اجمد مجتهد بیدآبادی، سید صدرالدین هاطلی کوپایی، میرزا ابوالقاسم زفره ای، شیخ علی مدرس یزدی، میرزا محمد باقر امامی و بسیاری دیگر می‌شود. 
فصل سوم: شاعران از جمله سید حسین بشارت، حسن سالک اصفهانی، منای، ساکت اصفهانی، و عده ای دیگر. 
فصل چهارم: هنرمندان شامل سید هاشم نقاش رشتیان، میرزا محمدعلی شیخ زین الدینی، حسن ماهر النقش و غلامحسین جلالی است.
فصل پنجم: دیگر بزرگان و معاریف مدفون در تکیه مانند میرزا محمد تقی ادیب خراسانی، سید حسین مرندی، سید کمال الدین بروجردی و عده ای دیگر.
فصل ششم: بزرگان گمنام. معلوم می‌شود که کار اصلی کتاب تراجم است و از آنجا که در باره بسیاری از اشخاص جز سنگ قبرهایشان اطلاعی دیگری نداریم این قبیل آثار می‌تواند اندوخته فراوانی برای شناسایی چهره‌های برجسته شهر در اختیار ما بگذارد. 
 



سایت کتابخانه تخصصی تاریخ اسلام