غدیر؛ عصاره رسالت پیامبر

غدیر، مرتفع‏ترین نقطه آفرینش بشریت در مدرسه خلقت برای نیل به مقام عبودیت خداوند و تحصیل شناخت و معرفت اوست. پیامبران، همه معلمان این کلاسهای متفاوت بوده‏اند تا مقدمات معرفت را بیاموزند و قابلیت و ظرفیت بشریت را برای ظهور حضرت خاتم النبیین ـ صلوات الله علیه و آله و سلم مهیا سازند و پیامبر خاتم ـ صلوات الله علیه و آله ـ آمده است تا در آخرین مراحل و بالاترین سطوح، انسان را تزکیه کند و معرفت و عبودیت را به او بیاموزد.

 

موعود و مقتدای همه پیامبران پیشین، پیامبر خاتم ـ صلوات الله علیه و آله ـ بوده است. همه آمده‏اند تا مقصد و مقصود خلقت را، معرفی و عبادت خداوند مطرح کنند و بعثت حضرت خاتم ـ صلوات الله علیه و آله ـ را به عنوان برترین و عالی‏ترین معلم معرفت و بندگی مژده دهند. اکنون این معلم، خود دست اشارت به سویی دیگر دارد و تکمیل دین و کمال رسالت خود را در گروی امری دیگر می‏شمارد. این امر ولایت است و ضمیر اشاره آن امیرالمؤمنین؛ علی بن ابیطالب علیه السلام.

پیش از این، پیامبر ـ صلوات الله علیه و آله ـ در منزلت و فضیلت"امیرالمؤمنین؛ علی ـ علیه السلام ـ"بسیار داد سخن داده است. گویی که پیامبر ـ صلوات الله علیه و آله ـ آمده است، برای بیان ولایت امیرالمؤمنین؛ علی ـ علیه السلام ـ گویی تمام رسالت پیامبر، ابلاغ ولایت امیرالمؤمنین؛ علی ـ علیه السلام ـ بوده است به مردم. همچنان که در تمام عمر شریف خود بارها به مردم فرموده است که:

صراط مستقیم علی است، حقیقت محض، علی، مظهر عبودیت علی، معلم معرفت علی، است، میزان و کعبه و مقصود علی است.

 

اما در غدیر این حقیقت به عنوان عصاره رسالت پیامبر و برترین وصیت او در بزرگترین اجتماع آن روز و رسمی‏ترین شکل ممکن مطرح می‌شود. با بیان و تصریح و تثبیت این مفهوم یعنی با جانشینی امیرالمؤمنین؛ علی ـ علیه السلام ـ"است که دین،کمال می‏یابد، نعمت بر بشر تمام می‏شود و خداوند به رضایت می‏رسد.

می‏گویم به راستی با شکوه‏تر، دوستی داشتنی‏تر و عیدتر از روزی که خورشید رضایت در آن طلوع می‏کند غیر از روز و عید غدیر نمی‏تواند که باشد.

به قلم: محمد ناظری

.img۱ { max-width:۴۰۰px; width: expression(this.width



ابنا